Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

Katil İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 12’si çocuk 40 Filistinli hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 15’i kadın, 12’si çocuk olmak üzere 40 Filistinli yaşamını yitirdi.

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Komiser Defnedildi

Kayseri’de kaza sonucu yaşamını yitiren Komiser Aysun Çağlar Namdar, Kastamonu’da defnedildi.

Umut Çamkıran, Tunceli’de Kemerini Korudu

Tunceli’de düzenlenen organizasyonda Umut Çamkıran, Makedon rakibini nakavt ederek unvanını korudu.

Denizde fenalaşan gazeteci yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan 62 yaşındaki gazeteci yazar Erdem Sabih Anılan bugün öğle saatlerinde denize girerken fenalaştı, Anılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

128 yıllık evinde gizli oda buldu: Görenler ‘uzak dur’ diyor

Bir kadın, 1897 yılında inşa edilen evinde gizli bir oda keşfedip heyecanla bunu internette duyurdu. Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, ona temkinli olması gerektiği konusunda birtakım uyarılarda bulundu…

Hakan Fidan, AB Üyesi Marta Kos’u İstanbul’da Ağırladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Komisyonu Üyesi Marta Kos’un İstanbul’daki ilk resmi ziyaretini kabul etti.