Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Almanya’da 2 Türk’e kritik görev verildi

Almanya Federal Meclisi’nde yeni yasama döneminde, Dokunulmazlık ve İçtüzük Komisyonu’nun başkanlığına Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, başkan vekilliğine ise Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden milletvekili Tijen Ataoğlu getirildi.

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez

Almanya aşırı sıcaklara karşı uyarı: 40 derecenin üzerine çıkabilir

Almanya’da çarşamba günü bazı bölgelerde hava sıcaklığının 39 dereceye ulaşması bekleniyor. Yetkililer, halkı ekstrem hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ ile ilgili yeni açıklama

Süreçle ilgili açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bizler bunu başarabilirsek Türkiye coğrafyasında biliyoruz ki sadece Türkiye’de değil biz aynı zamanda Orta Doğu’nun barışına öncülük edebilecek durumda oluruz” dedi.

İsrail bu kez de Lübnan’ın güneyini vurdu

İsrail ordusu, Lübnan’ın Ayta eş-Şab beldesine saldırı gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hajiyev’den Şuşa belgeseli paylaşımı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hajiyev, dünyanın en büyük kültür başkentlerinden biri olan Şuşa ile ilgili belgeseli paylaştı.