Yasaklama kararı bile olmayan protesto suç sayıldı

İstanbul Cevahir AVM Önündeki Protestoda 120 Gencin Yargılandığı Davada Hukuksuzluk İddiaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yöneticilerinin 19 Mart’ta gözaltına alınması sonrasında, gençler arasında gerçekleşen çok sayıda eylemde 300’den fazla kişi tutuklanmıştı.

27 Mart’ta İstanbul Cevahir AVM önünde gerçekleşen bir diğer eylemde, üniversiteli gençler Maçka Parkı’na yürümek istemiş ancak polis müdahale ederek birçok kişiyi gözaltına almıştı.

27 Mart tarihinde gerçekleşen bu protesto ile ilgili olarak, İstanbul 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dosyada toplam 120 sanık bulunmakta olup, tutuklu kimse yok fakat birçok kişi adli kontrol altında tutulmaktadır. Bugün görülen ilk duruşmada, davanın içinde çarpıcı bir hukuksuzluk örneği ortaya çıktı.

Tüm sanıklar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan yargılanmaktadırlar.

Hukuksuzluk İddiaları İddianamede

İddianamede, İstanbul Valiliği’nin 18 ve 22 Mart tarihlerinde aldığı gösteri yasakları kararları suç gerekçesi olarak sunuldu. Ancak olayın yaşandığı 27 Mart gününde herhangi bir yasak bulunmamaktadır.

Ayrıca, gençlerin yüzlerini maske ile kapatmalarının da suç isnatlarından biri olarak kabul edildiği görülmektedir.

Related Posts

Harvardlı doktor açıkladı: Kansere neden olan 6 besin

Kanser dünya genelinde her yıl pek çok insanı etkiliyor. Kanser hastalığında sadece genetik ve çevresel faktörler etkili değil. Tükettiniz bazı besinler kanser riskini artırıyor olabilir.

Dışişleri’nden İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili açıklama: Bu saldırı bir provokasyondur, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz

Dışişleri’nden İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili açıklama: Bu saldırı bir provokasyondur, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz

Son dakika.. İsrail, İran’ı vuruyor! Tahran’da şiddetli patlamalar

İsrail, İran’a büyük bir hava saldırısı başlattı. İran’ın başkenti Tahran’da şiddetli patlamalar duyuluyor

CHP’li Yavuzyılmaz belgesiyle açıkladı: İBB aracı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2019 İstanbul yerel seçimleri sürecinde AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanan bir otomobilin AKP’nin Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Bolu’da korkunç olay: 13 yaşındaki çocuğun yumruk attığı çocuk can verdi

Bolu’da çıkan bir kavga esnasında 13 yaşındaki çocuğun yumruk attığı 15 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Kapımızı kapatmıyoruz

Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Kapımızı kapatmıyoruz