Ukrayna ve ABD Barış Görüşmeleri İçin Suudi Arabistan’da Bir Araya Geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD ve Suudi Arabistan’da Barış Görüşmeleri İçin Buluşuyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre ile birlikte barış görüşmeleri yapmak üzere Suudi Arabistan’da buluşacaklarını duyurdu. Aynı gün Kremlin de ABD ile Rusya arasındaki görüşmelerin gerçekleşeceğini doğruladı.

Zelenskiy, Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik talepleri arasında askeri yardımın kesilmesi şartının yer aldığını Fakat Putin’e “gereksiz taleplerden vazgeçmesi” çağrısında bulundu.

Barış görüşmeleri kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan bir telefon görüşmesi sırasında Ukrayna’nın nükleer santrallerinin ABD’ye devredilmesi iddialarını reddeden Zelenskiy, “Rusya’ya büyük bir hediye olacağını” belirtti.

Görüşmeler, üç yıldan fazla süredir devam eden savaşta taraflar arasında bir ateşkes sağlamaya yönelik ABD’nin çabalarının bir parçası olarak gerçekleşecek.

Zelenskiy ve Putin’in prensipte ateşkese varmayı kabul etikleri ancak karşılıklı çelişen koşullar nedeniyle henüz bir anlaşmaya varılamadığı belirtildi. Rusya lideri enerji altyapısına yönelik hava saldırılarını durdurmayı kabul etti, ancak her iki taraf da saldırılarını sürdürdü.

Zelenskiy, Ukrayna heyetinin ABD’ye Pazartesi günkü görüşmelerde, Rus saldırılarından korunması gereken altyapı tesislerinin bir listesini sunacağını açıkladı.

ABD’nin nükleer santrallere yönelik açıklamalarını yanıtlayan Zelenskiy, “Tüm nükleer santraller Ukrayna halkına aittir.” dedi. ABD’nin santrali devralıp modernize etmesine açık olduğunu belirtti.

Starmer, İngiltere ve müttefiklerinin “siyasi ivmeden” “askeri planlamaya” geçtiğini ve bunun “bir anlaşma sağlanmadan önce hemen yapılması gerektiğini” belirtti. Starmer, bir anlaşma sonrası Ukrayna’da barışı sağlamak için “gönüllüler koalisyonu” oluşturulmasını önerdi.

Related Posts

Düğün fotoğraf ve kamera çekimlerinde yeni dönem

Düğün, doğum gibi özel anları belgeleyen fotoğrafçı ve kameramanlar için yeni bir dönem başlıyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), bu alanda faaliyet gösteren kişilerin sahip olması gereken bilgi ve becerileri tanımlayan ulusal yeterliliği onayladı.

Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü damadının yüz milyonlarca liralık daireleri satışa çıkarıldı

TMSF, internet sitesinden yayınladığı ilan ile FETÖ’den hüküm giyen eski TUSKON üyesi iş insanı Ömer Faruk Kavurmacı’ya ait Koru Florya projesindeki 18 lüks daireyi satışa çıkardığını duyurdu.

CHP’li Murat Bakan’dan Hakan Fidan’ın ‘suikast’ ve ‘zehirlenme’ iddiasına tepki: “Devlet ciddiyetini zedeleyen stratejik bir algı operasyonu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Suikast girişimine de uğradım. Ağır arsenik ve cıva verildi” açıklamasıyla ilgili, “Devlet ciddiyetini zedeleyen stratejik bir algı operasyonu olarak görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş’ta eğlence mekanına silahlı saldırı kamerada

Beşiktaş’ta eğlence mekanında yaşanan tartışmanın ardından sokakta çıkan silahlı kavgada Z.E.(24) ağır yaralandı. Olaydan 2.5 saat sonra gelen ve yaralının arkadaşları olduğu tespit edilen 5 şüphelinin 3’ünün mekana silahlı saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansırken, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheli Umut Azat Ö.’nün, “Yanımdakiler mekana ateş edince ben de panikle havaya ateş açtım” dediği öğrenildi.

AFAD açıkladı: Muğla Datça açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem

AFAD’ın aktardığı verilere göre Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında sabah saatlerinde 3,8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

ABD Savunma Bakanı İsrail ziyaretini erteledi

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Trump’ın Orta Doğu gezisi için İsrail ziyaretini erteledi