Ticaret’ten hayvansal menşeli ürün tüketicilerine önemli uyarı



ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı, hayvansal menşeli ürünler hakkında tüketicilere önemli bilgiler verdi. “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlık, tüketicilerin ürünlerin menşei hakkında bilgi sahibi olma hakkını vurguladı. Hayvansal menşeli ürünlerde, ürünün hangi hayvandan elde edildiğinin net bir şekilde belirtilmesi gerektiği belirtildi.

Satış öncesi veya esnasında tüketicinin bu bilgiye kolayca erişebilmesi gerektiği vurgulandı. Aksi halde, yanıltıcı bilgilendirme durumunda yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Ticaret Bakanlığı, bu düzenleme ile tüketicilerin bilinçli tercih yapmalarını ve sağlıklı bir tüketim ortamının oluşturulmasını amaçladı.

Tüketicilerin korunması ve ekonomik çıkarlarının gözetilmesi amacıyla denetimlerin süreceği bildirildi.


Related Posts

Sivas’ta Konut Satışları Artıyor

2024 Haziran’da Sivas’ta 721 konut satıldı, Ocak-Haziran’da ise yüzde 44 artışla 4,072 konut satıldı.

İnegöl’de Hırsızlık Olayı

İnegöl’de bir AVM’de hırsız, iki parfüm çalıp kayıplara karıştı. O anlar güvenlik kameralarında.

Piyasalar faiz kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinin gücünü korurken ve şirket bilançolarının iyi gelmesi geçen hafta alış ağırlıklı bir seyir izlenmesini sağlarken, gözler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek hafta açıklayacağı faiz kararında. Yurt içi tarafta ise piyasalar Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklandı.

Meyve fiyatları yüzde 200 zamlandı

Makyajlı verileriyle tepkilerin odağında olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bile hayat pahalılığını gizleyemedi.

Yeşil Fırsatlar Hibe Desteği Tanıtıldı

Gaziantep’te yeşil dönüşüm için kadın ve gençlere hibe desteği tanıtıldı; 35 Milyon TL bütçe ayrıldı.

Sivas’ta 4 Yeni Buğday Çeşidi Tescil Edildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas iklimine uygun yüksek verimli ve hastalıklara dayanıklı 4 yeni buğday çeşidi ıslah ederek tescil etti. Sertifikalı tohumlar, hasat sonrası köylerde çiftçilere dağıtılacak.