Pakistan’da patlama sesleri: Hindistan’a ait bir İHA düşürüldü

Pakistan’da Hindistan’a Ait İHA Düşürüldü!

Pakistan medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı son habere göre, Lahor’un Walton Havalimanı yakınında birkaç patlama sesi duyuldu.

Evlerinden çıkan insanlar dumanlar görürken polis kaynakları, Walton Havalimanı yakınlarında Hindistan’a ait bir İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) düşürüldüğünü açıkladı.

Polis açıklamasında, yaklaşık 1,5 ila 1,8 metre boyutlarındaki İHA’nın sınır ötesinden kontrol edildiği ve elektronik harp aracı tarafından vurulduğu belirtildi. Kaynaklar, İHA’nın bölgedeki hassas noktaları belirlemek amacıyla kullanıldığını ifade etti.

Neler Yaşanmıştı?

Hindistan Savunma Bakanlığı, 7 Mayıs’ta Sindur Operasyonu’nu başlatarak Pakistan ve Keşmir’deki teröristlerin bulunduğu bölgelerde dokuz hedefi vurmuştu. Bakanlık, operasyon sırasında hiçbir Pakistan askeri tesisinin hedef alınmadığını bildirmişti.

Pakistanlı yetkililer ise Hindistan’ın Pakistan’da beş yerleşim yerine saldırdığını, saldırılar sonucunda 20’den fazla kişinin öldüğünü ve 40’tan fazla kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, 22 Nisan’da Cammu ve Keşmir bölgesindeki Pahalgam kasabası yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından tırmanmıştı. Saldırıda 25 Hintli ve bir Nepal vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Hindistan, Pakistan İstihbarat Servisi’nin bu saldırıya karıştığına dair kanıtlara sahip olduğunu iddia etmişti. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise suçlamaları reddetmişti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise uygun gördüğü takdirde Islamabad’ın uygun bir yanıt vermeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Related Posts

Dincilerden sonra ülkü ocakları da eğitime el attı

Milli eğitim sisteminde akıl almaz olaylar yaşanmaya devam ediyor. HÜDA-PAR ile ilişkileri olan Peygamber Sevdalıları Vakfı yaz okulu düzenlerken, MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları da kurs açmaya devam ediyor.

Tuncer Bakırhan: ‘Türkiye’nin birinci partisi CHP’dir’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkiye’nin birinci partisi bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.