Özgür Özel Rıza Akpolat’ı cezaevinde ziyaret etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “yolsuzluk” soruşturması kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akpolat aynı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden uzaklaştırıldı.

CHP lideri Özgür Özel, tutuklanan Akpolat’ı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, şunları söyledi: “Akpolat’ın bugün cezaevinde olmasının kabul edilemez bir yanı yok. Zira ihale sorumlusu değil, imzası da bulunmuyor. Kendisi ‘Bir örgüt mensubu olmakla suçlanıyorum, örgütün diğer üyeleriyle cezaevinde tanıştım’ dedi. Ancak ne bir telefon görüşmesi, ne bir buluşma, ne bir ses kaydı, ne bir tanık ifadesi mevcut. Bu büyük yalan ve iftira karşısında üzgün olduğunu belirtti. Fakat suçsuz olduğuna olan inancı ve direnci üzerinde etkileyici.”

“Rekor Oyla Seçildiği İçin Cezalandırıldı”

Özel, Akpolat’ın sağlık durumunun iyi olduğunu, sadece uzun süredir uyumadığı için bir yorgunluk hissettiğini ifade etti. Ayrıca moralinin oldukça yerinde olduğunu belirten Özel, “Akpolat bu olayın sonunda temize çıkacağından hiçbir şüphe duymuyoruz. Ancak bir komplo var. Genç bir siyasetçi, CHP’nin rekor oy alarak seçilen Başkanı maalesef sadece bu sebepten cezalandırılıyor. Hapishaneden selamlarını iletti, ilk selamı ailesine değil, belediye çalışanlarına gönderdi. Onlara teşekkür etti ve ‘Beşiktaş’ta 7 bin yoksul kişi aşevlerimizden, halk marketlerimizden ve halk kartlarımızdan yararlanıyor. Bu 7 bin yoksul Beşiktaşlı size emanet. Bu hizmet aksamasın’ dedi. Kreşteki çocukları, belediye yurtlarında kalan öğrencileri selamladı. En kısa sürede çıkacağına ve işinin başına döneceğine olan inancını dile getirdi. Ailesine olan selamını kendisi ileteceğini belirten Özel, CHP örgütüne ve destek verenlere teşekkürlerini iletti.”

Related Posts

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

Bosch marka tost makineleri toplatılıyor: Hemen fişini çekin

Sainsbury’s, yangın tehlikesi taşıyan üç elektrikli ev aleti için acil geri çağırma başlattı. Bosch tost makinesi başta olmak üzere riskli cihazlara sahip olanlar hemen fişi çekin…

Almanya’da 2 Türk’e kritik görev verildi

Almanya Federal Meclisi’nde yeni yasama döneminde, Dokunulmazlık ve İçtüzük Komisyonu’nun başkanlığına Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, başkan vekilliğine ise Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden milletvekili Tijen Ataoğlu getirildi.