Kahverengi kokarcaya karşı mücadele

Yetkililer, zararlının yaz sonunda kışlamak için ev, depo, ahır ve kömürlük gibi korunaklı alanlara yöneldiğini, bu durumun hem tarımsal üretimi hem de yaşam alanlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Kahverengi Kokarca ile mücadelede ilkbahar aylarında yapılacak mekanik mücadelenin (kışlak alanlarda ergin bireylerin toplanması ve imhası), popülasyon artışını engelleyerek yıl içinde yaşanacak zararları azaltacağı vurgulandı.

Açıklamada, “İçinde bulunduğumuz dönemde fındık bahçeleri ve diğer tarımsal alanlara yayılımın önlenmesi amacıyla, boş evler, ahırlar, depolar ve kömürlüklerde halk sağlığına uygun ilaçlarla mücadele çalışmaları yürütülüyor.

Vatandaşlar ve çiftçilerden, Kahverengi Kokarca ile mücadelede daha etkin rol alabilmeleri için kışlak alanlarını düzenli kontrol etmeleri, zararlının görüldüğü bölgeleri ilgili birimlere bildirmeleri, mücadele yöntemleri konusunda bilinçli hareket etmeleri” gerekiyor denildi.

Ekipler, zararlıyla mücadelede toplumun duyarlılığının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşları sürece destek olmaya çağırdı.

Related Posts

Trump: İran bu savaşı kazanamıyor, çok geç olmadan masaya oturmalılar

Trump: İran bu savaşı kazanamıyor, çok geç olmadan masaya oturmalılar

İranlı sivilleri tehdit eden İsrailli bakan anında çark etti: “Bedelini ödeyecekler” demişti

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada İranlı sivilleri tehdit eden sözler kullanmıştı. Katz, İsrail’e yönelik füzeli saldırıların intikamını İranlı sivillerden alacaklarını söylemişti. Katz “Tahran halkı …

Ölmek üzere olan kediyi Heimlich manevrası kurtardı: O anlar kamerada

Samsun’un Çarşamba ilçesi Orta mahalle Ata Giritli Caddesi’nde bir kedinin nefes borusuna yediği yiyecek kaçtı. Güvenlik görevlisinin Heimlich manevrasıyla kediyi kurtardı.

İran’ın misilleme saldırısının ardından bu sabah İsrail

İran, İsrail’e yönelik balistik ve hipersonik füze saldırılarına devam ederken İsrail’in güneyindeki Rehovot kenti ve Bat Yam’ı vurdu. Misilleme saldırısının ardından, kentteki enkaz görüntülendi.

İmamoğlu: İstanbul’da yaptık, tüm Türkiye’de de yapacağız

İmamoğlu, “Çiftçiyi koruyacak, kırsalı yeniden kalkındıracağız. İstanbul’da yaptık, tüm Türkiye’de de yapacağız” açıklamasını yaptı.

100 tondan fazla esrar yapılabilir! 12 milyondan fazla yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Jandarmamız Diyarbakır’da 100 tondan fazla toz esrar elde edilebilecek 12 milyon 389 bin adet kök kenevir ve skunk ele geçirdi” açıklamasını yaptı.