İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

Tuncer Bakırhan: ‘Türkiye’nin birinci partisi CHP’dir’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkiye’nin birinci partisi bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!