İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze İçin BM Genel Kurulu’nda Karar Tasarısını Sunacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze ile ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na bir karar tasarısı sunacaklarını açıkladı. Sanchez, bu tasarının Gazze’de sivillerin ve masum insanların ölümlerinin durdurulması ve insani yardımların çok taraflı bir şekilde ulaştırılması için acil önlemler içereceğini belirtti.

İspanya ve İrlanda’nın Filistin Devleti’ni birlikte tanıyan ve Gazze saldırısının başlangıcından itibaren İsrail’den hem silah alımını hem de satışını durduran tek Avrupa ülkeleri olduğuna dikkat çeken Sanchez, “Bu karar, uluslararası insancıl hukuka uyum sağlama ve etik ilkeleri yansıtmanın ötesinde, demokratik değerlerimizi korumak ve teknolojik egemenliğe karşı bilinçli bir strateji izlemek anlamına gelmektedir. İspanya, Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine olan bağlılığıyla bilinmektedir” diye konuştu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vakıf kültürü birliğimizin sembolüdür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Vakıflar Haftası Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika… Büyükçekmece Belediyesi’ne soruşturma

Son dakika… İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükçekmece Belediyesi’ne yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Vatikan’da yapılan ikinci ve üçüncü tur oylamada Papa seçilemedi

Konklav’a öğleden sonraki oylamalarla devam edilecek

Dışişleri Bakanı Fidan, Stenergard ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Varşova’da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ile görüştü.

Ayrılığı hazmedemeyen cani, eski eşini pusu kurup öldürmüş

Adana’da 6 ay önce boşandığı 54 yaşındaki Neriman Onur’u tabancayla başından vurarak öldüren cani Mehmet Ali Nayki’nin (58) ayrılığı hazmedemediği, işten dönen eski eşinin servisten indiği noktada pusu kurduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki oğlu Oğlu Caner Nayki tarafından darbedilen cinayet şüphelisi Mehmet Ali Nayki’nin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan son dakika İsrail duyurusu: Tarihi anlaşma ihlal edildi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İsrail saldırılarını önlemek için arabulucularla temasta olduklarını bildirdi. Şara, “İsrail, 1974 tarihli anlaşmayı ihlal etmiştir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir