İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ ve ‘bilirkişi’ soruşturmalarında ifade verecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Hakkında Başlatılan Soruşturmalara İlişkin İfade Verecek

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkındaki açıklamaları ve CHP davalarındaki bilirkişiyle ilgili sözleri nedeniyle iki ayrı soruşturma başlatıldığını açıkladı. İmamoğlu, 31 Ocak’ta adliyeye giderek ifade verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik yaptığı açıklamalar sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan İmamoğlu, “Senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız. Söküp atacağız ki senin evlatlarının kapısına kimse dayanmasın” ifadeleriyle suçlanıyor. İmamoğlu’na “Tehdit ve Terörle mücadelede görev olan kişileri hedef gösterme” suçlaması yöneltildi.

Dün Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında konuşan İmamoğlu, CHP’li belediyelerle ilgili davalara bakan bilirkişi S.B. hakkında da suçlamalarda bulundu. İmamoğlu, söz konusu bilirkişinin raporlarında art niyetli olduğunu iddia etti ve kendisini haksız yere suçladığını belirtti. İmamoğlu, 31 Ocak’ta her iki soruşturmaya da ilişkin ifade verecek.

İmamoğlu, Başsavcılık tarafından çağrıldığı ve avukatının arandığı bilgisini paylaşarak, 31 Ocak’ta İstanbul Adliyesi’nde ifade vereceğini belirtti.

Related Posts

Kremlin’den Trump’a yanıt: ‘Savaşa devam sinyali’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’ya silah sevkiyatının başlatılacağı ve Rusya’ya yaptırım uygulayabileceği açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Peskov, Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i doğrudan hedef alan sözler söylediğine dikkat çekerek, söz konusu ifadelerin savaşın devam edeceğine işaret ettiğini bildirdi.

Antalya’dan bir otomobil seyir halindeyken yandı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde seyir halindeki otomobil, motor kısmından çıkan yangınla alev topuna döndü. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi.

Muharrem İnce’den ‘LGS’ çarpıcı iddiası: Pis kokular geliyor

CHP’li Muharrem İnce, LGS sonuçlarına dair dikkat çeken bir iddiada bulundu… İnce, sınavda 719 öğrencinin birinci olduğunu belirterek“MEB’in derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu birinciler hangi illerden ve hangi okullardan?” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.