Havalar ne zaman ısınacak? İşte Meteoroloji’den en son tahminler

Yağışlı Havalar Gelecek Hafta Devam Edecek

Yurt genelinde yağışlı havanın, önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olmaya devam edeceği bildiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, haftalık hava durumu hakkında bilgi verdi.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Son değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkili olan yağışlı havanın devam edeceğini belirten Macit, yağışların gelecek hafta ortasına kadar devam edeceğini belirtti.

Macit, “Özellikle yarın İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi, Göller Yöresi’nde, Antalya’nın iç kesimlerinde, Adana, Osmaniye ve Hatay’ın kuzey kesimlerinde yağışların lokal olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz.” dedi.

Kuvvetli yağışların beklendiği bölgelerdeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıcı Macit, “Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerindeydi, azalarak mevsim normalleri civarına, yer yer de altına düşmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE SON DURUM

İstanbul’da yarın için yağış beklenmediğini belirten Macit, “Hava sıcaklığı 20 derece civarında olacak. Cumartesi ve pazar günü İstanbul’da yer yer aralıklı yağışların görülmesini bekliyoruz. Hava sıcaklıkları 17 dereceye kadar düşecek.” şeklinde konuştu.

Macit, İstanbul’da kuvvetli rüzgarın beklendiğini belirtmedi ve yarın sabah sis ve pus olabileceğine dikkat çekti.

Ankara’da hava sıcaklıklarının 17 ila 20 derece arasında olacağını belirten Macit, yarından sonra 3 gün boyunca gök gürültülü sağanağın devam edeceğini söyledi.

“İzmir’de de gök gürültülü sağanakların cumartesiye kadar devam etmesini bekliyoruz. Hava sıcaklığı da 20 derecelerde seyredecek.” diyen Macit, hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler verdi.

Related Posts

Mardin’de fıstık yetiştiriciliğine rağbet artıyor

Mardin’in Midyat ve Nusaybin ilçelerinde günden güne fıstık yetiştiriciliğine rağbet artıyor.

Anadolu Otoyolu’nda otobüs yangını

Hatay’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde seyir halindeyken alev alev yandı. Yangında can kaybı yaşanmadı.

İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 17 şüpheliye gözaltı

İstanbul’da terör örgütü DAEŞ üyelerinin bulunduğu adreslere yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Kurum, depremde İstanbul’da en çok ihbar yapılan ilçeleri açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremden sonra 6 bin 539 bina hasarı ihbarı aldıklarını, bu binalardan bin 473 binanın hasarsız, 101 binanın ise az hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. Kurum, İstanbul’da en çok ihbarın ise Bahçelievler’den yapıldığını açıkladı.

İmamoğlu’nun avukatının avukatı adli kontrolle serbest

Cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Saraçhane davasında savunma yapan genç: Bir polis ‘sizin gibi okumuşları daha çok döveceğiz’ dedi

Saraçhane eylemleriyle ilgili İstanbul 50 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 33 sanıklı davada savunma yapan bir genç gözaltı anlarında polisin tutumunu anlattı. Genç, “Polis gözaltına aldıktan sonra ‘öldün mü, sakın ölme daha çok döveceğim’ dedi. Başka bir polis ‘sizin gibi okumuşları daha çok döveceğiz’ dedi” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir