Gürcistan’ın eski başbakanı Gakharia, Batum’da saldırıya uğradı

Gakharia, Batum’da Bir Otel Lobisinde Saldırıya Uğradı

Gürcistan’ın eski başbakanlarından biri olan ve muhalefet lideri olarak görev yapan Giorgi Gakharia, Batum kentinde bir otelin lobisinde saldırıya maruz kaldı ve hastaneye kaldırıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ‘Gürcistan İçin’ adlı muhalif partinin lideri Gakharia, 14 Ocak Salı günü geç saatlerde otelin lobisinde bir grup erkek tarafından darp edildi. Parti Sözcüsü Ana Buchukuri, saldırı sırasında Gakharia’nın yüzüne ve başına darbe aldığını belirterek, “Vahşice dövüldü ancak hayatta kaldı” dedi.

‘Siyasi Saikli Bir Saldırı’

Gakharia, sağlık durumunun stabil olduğunu bildirmek amacıyla bugün sosyal medya platformu Facebook’tan bir açıklama yaptı. Parti tarafından yapılan açıklamada, saldırının ‘vahşice, koordine edilmiş grup halinde gerçekleştirilen bir saldırı’ olduğu ifade edildi. Ayrıca, ‘Gürcistan İçin’ partisi, saldırıyı Gürcistan Hayali iktidarının sorumlu olduğunu iddia etti.

Saldırganların Kimliği Henüz Belirlenemedi

Gürcistan’da Ekim 2024 seçimlerinde resmi sonuçlara göre Gürcistan Hayali partisi zafer kazanmış, ancak muhalefetin seçim sonuçlarını kabul etmemesiyle ülkede olaylar başlamıştı. Eski başbakan ve muhalefet lideri Gakharia’ya yapılan saldırı hakkında değerlendirme yapan Gürcü Genç Avukatlar Derneği, ülkede cezasızlık hakim oldukça eylemcilere, gazetecilere ve siyasi figürlere yönelik şiddetin devam edeceğini belirtti.

Dünkü saldırının ardından, eski başbakan Gakharia’nın geçmiş dönemlerde 2019-2021 yılları arasında Gürcistan Başbakanı olarak görev yaptığını hatırlatmakta fayda var. Parti Sözcüsü Buchukuri, saldırganların kimliğinin hala tespit edilemediğini ve ayrıca otelden güvenlik kamerası görüntülerini emniyet birimlerine teslim etmeye hazır olduklarını belirtti.

(REUTERS)

Related Posts

Kremlin’den Trump’a yanıt: ‘Savaşa devam sinyali’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’ya silah sevkiyatının başlatılacağı ve Rusya’ya yaptırım uygulayabileceği açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Peskov, Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i doğrudan hedef alan sözler söylediğine dikkat çekerek, söz konusu ifadelerin savaşın devam edeceğine işaret ettiğini bildirdi.

Antalya’dan bir otomobil seyir halindeyken yandı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde seyir halindeki otomobil, motor kısmından çıkan yangınla alev topuna döndü. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi.

Muharrem İnce’den ‘LGS’ çarpıcı iddiası: Pis kokular geliyor

CHP’li Muharrem İnce, LGS sonuçlarına dair dikkat çeken bir iddiada bulundu… İnce, sınavda 719 öğrencinin birinci olduğunu belirterek“MEB’in derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu birinciler hangi illerden ve hangi okullardan?” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.