DEM Partili Eş Başkanlarının gözaltına alındığı Akdeniz Belediyesi’nin meclis toplantısı sokakta yapıldı

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis Üyeleri Gözaltına Alındı

Akdeniz Belediyesi’nde DEM Partili Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile beraber belediye meclisi üyelerinin polis tarafından evlerinde gözaltına alınması, belediye binası önünde protesto edildi. Göstericiler ile polis arasında yaşanan arbede sonucunda meclis üyelerine binaya giriş izni verilmedi. Bundan dolayı belediye meclisi üyeleri, 10 Ocak 2025’te yapılması planlanan toplantılarını sokağa taşıdılar.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçilen DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Sarıyıldız ve Arslan ile belediye meclisi üyelerinin sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren partililer, sabahın erken saatlerinde belediye binası önünde toplanmaya başladılar.

Polis, belediye personeli dahil kimseyi binaya almayarak çevresini bariyerlerle kapattı. Belediyenin çevresine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA konuşlandırıldı.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin Milletvekili Perihan Koca, DEM Parti Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş‘un da aralarında bulunduğu grup, belediye bahçesine girmek istedi ancak polis ekipleri izin vermedi. Bu durum üzerine polis ile grup arasında arbede yaşandı.

Belediye meclisi üyelerine resmi bir bilgi gelmediğini belirten DEM Parti Mersin İl Eş Başkanı Kuş, meclis toplantısının engellendiğini ifade etti.

Sokağa taşınan meclis toplantısının ardından “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 meclis üyesi gözaltına alındı.

Related Posts

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Dünya devini rakipleri iflasa sürükledi. 425 milyon dolar değeri vardı

San Francisco merkezli reklam teknolojisi şirketi Marin Software, 20 yıllık serüvenine iflasla son verdi. 2013’te 425 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan şirket, dijital reklam pazarında Google ve Meta’nın gölgesinde kalarak finansal zorluklarla …

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu