Çin’de restoranda yangın: 22 kişi hayatını kaybetti

Çin’in kuzeyinde Liaoning eyaletindeki bir restoranda çıkan yangında 22 kişi hayatını kaybetti. Xinhua haberine göre, Baota ilçesinde bulunan restoranda öğle saatlerinde çıkan yangında 22 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Yangının sebebi henüz netlik kazanmamış olup, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yerel saatle 12.25’te meydana gelen yangın hakkında açıklamalarda bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yaralıların en kısa sürede tedavi edilmesi ve hayatını kaybeden 22 kişinin ailelerine destek sağlanması talimatını verdi. Ayrıca yangının sebebinin en kısa sürede aydınlatılarak sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Geçen yıl yaşanan iki büyük patlamanın sebebi gaz sızıntısı olarak açıklanmıştı. Mart ayında Hebei eyaletindeki bir restoranda meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralanmıştı. Eylül ayındaki diğer patlama ise Shenzhen eyaletindeki çok katlı bir binada gerçekleşmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi kabul edecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi kabul edeceğini duyurdu. Altun, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Türkiye-Irak ilişkileriyle birlikte güncel bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınacağı ziyaret kapsamında, ‘Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’ da icra edilecek” ifadelerin kullandı.

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’ın saldırısını kınadı

Türkiye, Hindistan’ın Pakistan’a yönelik son hava saldırısının savaş riski yarattığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, sivilleri hedef alan bu tür eylemleri kınarken taraflara itidal ve diyalog çağrısında bulundu.

Pakistan açıkladı: Hindistan’a ait 3 savaş uçağı ve bir drone düşürüldü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık, Ulusal Miras ve Kültür Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan ordusuna ait 3 savaş uçağı ve bir dronun düşürüldüğünü bildirdi.

ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandı

ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandı

Sen misin kaçağını yıkan! ‘Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın yeğeni, Ramazan Gülten’i tehdit etti’ iddiası

Beylikdüzü’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın yeğeni Aziz Saral’a ait eğlence mekanı İBB tarafından “kaçak” olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Aziz Saral’ın yıkımın ardından “bunun hesabı sorulur” diye tehditte bulunduğu öne sürüldü. Başdanışman Oktay Saral ise ‘manipülasyon’ deyip konuyu yargıya taşıyacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir