CHP Hatay İl Başkanı Tiryaki’den Lütfü Savaş’a “iptal davası” tepkisi: AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur!

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP Kurultayı’nın iptali için dava açmasına ilişkin “AKP’nin ülke gündemini değiştirmek ve iktidar yürüyüşümüzü gölgelemek amacıyla ortaya attığı 38. Olağan Kurultayımıza ilişkin mesnetsiz iddiaları satın almak en hafif tabirle alçaklıktır, haysiyetsizliktir. Partimizin alnı ak, başı diktir. Tek hedefimiz erken seçim sandığını halkımızın önüne getirip, kurdukları bu kirli düzeni yerle bir etmektir. Son olarak unutulmasın ki; AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP Kurultayı’nın iptali için dava açmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tiryaki’nin paylaşımı şöyle:

“Değişim iradesinin çıktığı, delegelerimizin sokağın sesine kulak verdiği 38’inci Olağan Kurultayımızın ardından ilk seçimlerde 47 yıl sonra gelen tarihi başarının mutluluğunu yaşarken, diğer taraftan da sosyal belediyeciliğe en fazla ihtiyaç duyan kentlerin başında gelen Hatay Büyükşehir Belediye seçimlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. İktidarın seçim manipülasyonuna izin vermemek için günlerce seçim kurullarının önünde bekledik, ölü seçmenlere oy kullandırdıklarını tespit ettik, Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gittik. Ne var ki; gözünü Hatay’ın rantına dikmiş iktidarı yenemedik.

“38. Olağan Kurultayımıza ilişkin mesnetsiz iddiaları satın almak en hafif tabirle alçaklıktır”

Üyelerimizin, il-ilçe yöneticilerimizin canla başla çalıştığı sürecin ardından o gün partimizden belediye başkanı adayı olan şahsın bugün iktidarın söylemleriyle partimize saldırdığını görüyoruz. Kurultayın ardından yeniden belediye başkan adayı olacaksınız, hakkınızdaki tereddütlerin giderilmesi için şekilden şekile gireceksiniz, seçimi kaybedince suçu kendinizde değil başkalarında arayacaksınız, devrinizin bittiğini anladığınızda da Cumhuriyet Halk Partisi hakkında ortaya atılan iddianın bile bile maşası olacaksınız. Açık ve net olarak ifade ediyorum: AKP’nin ülke gündemini değiştirmek ve iktidar yürüyüşümüzü gölgelemek amacıyla ortaya attığı 38’inci Olağan Kurultayımıza ilişkin mesnetsiz iddiaları satın almak en hafif tabirle alçaklıktır, haysiyetsizliktir. Partimizin alnı ak, başı diktir. Tek hedefimiz erken seçim sandığını halkımızın önüne getirip, kurdukları bu kirli düzeni yerle bir etmektir. Son olarak unutulmasın ki; AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur.” (ANKA)

 

Related Posts

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.

Kırkpınar Güreşlerinde karaborsa operasyonu

Edirne’de 664. Kırkpınar Tarihi Güreşleri sırasında karaborsa bilet satışı yaptığı belirlenen bir kişi polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin, organizasyonun dijital bilet sağlayıcısı firmada daha önce çalıştığı ortaya çıktı.

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Dünya devini rakipleri iflasa sürükledi. 425 milyon dolar değeri vardı

San Francisco merkezli reklam teknolojisi şirketi Marin Software, 20 yıllık serüvenine iflasla son verdi. 2013’te 425 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan şirket, dijital reklam pazarında Google ve Meta’nın gölgesinde kalarak finansal zorluklarla …

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.