Brezilya’dan skandal iddia: Komşuya istihbarat operasyonu

Brezilya hükümeti, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro döneminde Paraguaylı yetkililere karşı istihbarat faaliyeti yürütüldüğünü açıkladı. Brezilya basınında yer alan haberlere göre, Paraguay’daki İtaipu Hidroelektrik Santrali’ne ilişkin müzakereler sırasında Paraguay’ın bilgisayar sistemlerine sızıldığı öne sürüldü.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı, casusluk faaliyetlerinin Lula da Silva döneminde yapıldığı iddialarını yalanladı. Açıklamada, söz konusu faaliyetlerin Bolsonaro dönemine ait olduğu ve Lula yönetimince tespit edildikten sonra derhal durdurulduğu belirtildi.

Paraguay Dışişleri Bakanı Ruben Ramirez Lezcano ise yaptığı açıklamada, Brezilya’nın bilgi sistemlerine yönelik bir saldırıya dair ellerinde herhangi bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Öte yandan Bolsonaro hakkında, Lula da Silva’yı askeri müdahaleyle devirmeye yönelik darbe planı kurduğu gerekçesiyle hazırlanan iddianame, 26 Mart’ta Federal Yüksek Mahkeme tarafından kabul edilmişti. Bolsonaro bu suçlamalar nedeniyle yargılanacak.

Related Posts

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

Bosch marka tost makineleri toplatılıyor: Hemen fişini çekin

Sainsbury’s, yangın tehlikesi taşıyan üç elektrikli ev aleti için acil geri çağırma başlattı. Bosch tost makinesi başta olmak üzere riskli cihazlara sahip olanlar hemen fişi çekin…

Almanya’da 2 Türk’e kritik görev verildi

Almanya Federal Meclisi’nde yeni yasama döneminde, Dokunulmazlık ve İçtüzük Komisyonu’nun başkanlığına Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, başkan vekilliğine ise Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden milletvekili Tijen Ataoğlu getirildi.