Boğaziçi Üniversitesi’nde “işgal kafe” krizi: Öğrencilerin kartları iptal edildi, kampüse giremediler

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te bulunan kafeteryanın kapatılıp yerine Espressolab açılmak istenmesi üzerine “İşgal Kafe” eylemini başlatan öğrencilere karşı kayyım rektör Prof. Dr. Naci İnci harekete geçti. Eyleme katılan öğrencilerden bazılarının öğrenci kartlarının iptal edildiği, kampüse alınmadığı öne sürüldü. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri “kafe” direnişinde: Kampüste kamusal alan kalmadı

Üniversitenin Kuzey Kampüs’teki “Kuzey Kafeterya” güz dönemi başlamadan önce kapatıldı.

Kafeteryanın yerine Espressolab açılmak istenmesi Boğaziçi’nde yeni bir direniş hareketi başlattı. Kamusal alan kalmadığını belirterek, “İşgal Kafe”yi açan ve direnişlerini burada devam ettiren öğrenciler, kayyım rektör Prof. Dr. Naci İnci tarafından okuldan uzaklaştırıldı.

Medyascope‘tan Senem Görür Yücel‘in haberine göre, bir haftadır devam eden İşgal Kafe eylemine katılan yaklaşık 15-20 öğrencinin giriş kartları pasif duruma getirildi ve 3 günlüğüne okula girişi engellendi.

Rektör yardımcısı imzalı mail 

Öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez imzalı gelen mailde şöyle denildi:

“10.02.2025 tarihinde Kuzey Kampüs kafeyi işgal ederek eylem yaptığınız, bu suretle diğer öğrencilerin kafenin sunduğu hizmetten faydalanmalarını engellediğiniz tespit edildiğinden hakkınızda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 54’üncü maddesi 6’ncı fıkrası f) bendi uyarınca 17-19 Şubat 2025 tarih aralığında, sınav zamanları hariç 3 (üç) gün süre ile üniversite kampüslerine girişinizin engellenmesi ve giriş kartınızın pasif duruma getirilmesi yönünde tedbir uygulanmasına karar verilmiştir.”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün öğrencilerin kartlarını inaktif hale getirip uzaklaştırma vermek için cezayı dayandırdığı yönetmelik maddesi, Anayasa Mahkemesi tarafından 24 Şubat 2024 tarihinde iptal edilmişti. 

 

Related Posts

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

İmamoğlu’ndan Ramazan Gülten mesajı

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Gülten, doğum yapmak üzere olan hamile eşinin doğum anında yanında olma talebi reddedildi. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeye isyan etti

Chicago’da silahlı saldırı: En az 4 kişi öldü… Yaralıların durumu ağır

ABD’nin Chicago kentinde bir gece kulübünün dışında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Chicago polisi, yoğun nüfuslu River North semtinde düzenlenen saldırıda yaralanan bazı kişilerin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.