BM Güvenlik Konseyi’nde acil toplantı: Rusya, İsrail saldırılarını “şiddetle kınadı”; ABD, “İsrail’in kendini savunma hakkı” dedi

Rusya BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail’i Kınadı, ABD İsrail’in Kendini Savunma Hakkını Savundu

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vassily Nebenzia, İran’a yapılan saldırı nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail’i “şiddetle kınadığını” açıklarken, ABD temsilcisi İsrail’in kendini savunma hakkının olduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in dün gece gerçekleştirdiği İran’a yönelik hava saldırısının ardından acil toplandı.

Rus Büyükelçi Nebenzia, İsrail’in saldırısını “sebepsiz” olarak nitelendirirken, bu eylemin BM Şartı ve uluslararası hukukun büyük bir ihlali olduğunu vurguladı.

Nebenzia, Batı Kudüs’ün (İsrail) eylemini kınayarak, bu durumun bölgeyi büyük bir savaşın eşiğine getirdiğini ve eylemlerin tüm sonuçlarının İsrail liderliğine ait olduğunu belirtti.

ABD’nin İsrail’in Gazze’deki “insanlık dışı eylemlerini” görüşmesi beklenirken, Rus Büyükelçi Nebenzia, Tel Aviv’in bölgeyi nükleer felakete sürüklediğini ifade etti.

Nebenzia, İsrail’in İran’ın nükleer programını zorla halletmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtirken, yaşanan gelişmelerin Orta Doğu bölgesi için olduğu kadar tüm dünya için de korkunç sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

ABD temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi toplantısında “İsrail’in kendini savunma hakkı” olduğunu savunarak, İran’ın nükleer silahlara sahip olmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

ABD’nin önceliğinin bölgedeki vatandaşlarını ve personelini korumak olduğunu belirten diplomat, İran’ın ABD çıkarlarına zarar vermemesi gerektiğini söyledi ve aksi takdirde “İran için sonuçların korkunç olacağını” dile getirdi.

ABD’li diplomat, Trump’ın sözlerini yinelerken, İran’ın artık ölüm ve yıkım olmayacak şekilde bir anlaşma yapması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Erdoğan ve Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.