Bakan Tekin’den 23 Nisan Mesajı: Çocuklar Ülkenin Teminatıdır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çocukların Gelecek İçin En Sağlam Teminatımız Olduğunu Vurguladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde sadece akademik başarıyı değil aynı zamanda kadim değerleri kuşanmış bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Çocukların özgür düşünmesi, hakikati araması ve köklerine bağlı kalması gerektiğinin altını çizen Tekin, bu özelliklere sahip çocukların ülkenin en sağlam teminatı olduğunu ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çocuklar İçin Bir Miras

Bakan Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü ve dünyada eşi benzeri olmayan bu bayramın coşkuyla kutlandığını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara duyduğu güvenin, bu bayramın en önemli mirası olduğunu vurgulayan Tekin, çocukların, geleceğin teminatı olarak büyüdüğünü belirtti.

  • Her bir çocuğun önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Tekin, onları iyilikte, adalet ve bilimde yarışmaya teşvik etti.
  • Eğitimin sadece bilgiyle değil aynı zamanda merhamet, adalet ve hakkaniyetle de donatılması gerektiğini belirtti.
  • Çocukların ulusal egemenliğin güvencesi olduğunu ve hakkın sesi olacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin, çocuklara duyulan güvenin, ailelerin ve öğretmenlerin emeğiyle anlam bulduğunu belirtti ve çocukların sevgi dolu ailelerde büyüyerek ve şefkatle eğitilerek hayata olumlu bakabileceklerini ifade etti.

Çocuklar Geleceğimiz, Umudumuz ve En Değerli Varlıklarımız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların geleceğe umutla, inançla ve sabırla hazırlandıklarını belirterek, onlara en büyük mirasın iyi bir eğitim ve kimliklerini bilmeleri olduğunu ifade etti. Çocukların, özgür düşünen, köklerinden kopmayan, hakikati arayan bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine değinen Tekin, bu sayede ülkenin geleceğinin güvence altına alınacağını vurguladı.

Son olarak Bakan Tekin, çocukların istikbalinin yalnızca teknoloji ve sanayiyle değil aynı zamanda merhamet, adalet ve hakkaniyetle kurulduğunu belirterek, onlara barış, eşitlik, adalet ve özgürlük temelli bir dünya hayal etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Buğrahan Ayhan – Güncel

Related Posts

MEB’de üst düzey değişiklik… AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yeni isim

Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü görevine Doç Dr. Ünal Eryılmaz getirildi.

HSK ATAMALARI İSİM LİSTESİ 2025 RESMİ GAZETE | Resmi Gazete kararları 28 Haziran 2025 belli oldu | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler?

28 Haziran tarihli 32940 sayılı Resmi Gazete atamaları ve kararları belli oldu. Resmi Gazete’de bugün, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), adli ve idari yargıdaki atama kararnamesi yayımlandı. Bu kapsamda, adli yargı ve idari yargıda, 4 binden fazla hakim ve savcının görev yeri değişti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gökçe Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına getirilirken, yerine Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı atandı. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar diledi. HSK adli yargı kararnamesi ve idari yargı kararnamesi www.hsk.gov.tr internet adresinden indirilebilecek. Gözler şimdi hakim savcı ataması son dakika öğrenme ekranında. Peki, Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 28 Haziran hakim ve savcı ataması isim listesi.

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarının takvimi kısa süre önce resmi olarak açıklandı. Peki, sınavları ne zaman? ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, kaç yaşında, nereli? Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu nasıl, yaşıyor mu? İşte hayatı, biyografisi ve son durumu!

Muzaffer Bıyık’ın sağlık durumu, son dakika haberinin ardından gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, intihar eden zabıta personelinin tabancasından çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu yaralandı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bıyık’ın, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Bu gelişme sonrası Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kimdir, yaşıyor mu? soruları gündemde yer aldı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Ekonomik İşler Başkanlığı, İlçe Teşkilat Başkanlığı ve çeşitli görevler üstlenen Bıyık, 31 mart 2019 yerel seçimlerinden itibaren, Darıca Belediye Başkanlığı yapıyor. Peki, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, Muzaffer Bıyık’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

İşaret diliyle sahnelenecek “Çingene Boksör” Ankara’da izleyiciyle buluşacak

İşaret diliyle sahnelenecek “Çingene Boksör” Ankara’da izleyiciyle buluşacak

İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI 2025 || İstanbul’da hangi lise kaç puan ve yüzdelik dilim ile alıyor?

İstanbul lise taban puanları, LGS tercih süreci yaklaşırken gündeme geldi. MEB tarafından açıklanan takvime göre Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları 11 Temmuz 2025 Cuma günü açıklanacak. Ardından öğrenciler elde ettikleri puan türüne göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Bu bağlamda İstanbul lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, lise eğitimine devam edecek öğrenciler için tercih sürecinde yardımcı olacak. Peki İstanbul’daki okulların taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjanları açıklandı mı? İşte İstanbul Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS yüzdelik dilimleri ve taban puanları bilgileri…