Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Bakan Kacır: Yapay Zeka Regülasyona Tabi Tutulmalı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kacır, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programının suç teşkil eden hakaret içerikli cevaplarla ilgili yaptırımın olup olmayacağı sorusuna değindi.

Kacır, yapay zekanın regülasyona tabi tutulmasının önemine vurgu yaparak, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz olduğunda, insanlık daha fazla sorun yaşar. Bu mesele sadece Türkiye’yle sınırlı değil, tüm dünyada tartışılan bir konudur. Umarım küresel düzeyde uzlaşma sağlanır.” şeklinde konuştu.

Yapay zeka geliştirme süreçlerinde, kar maksimizasyonu odaklı çalışan şirketlerin devlet kurumlarından, üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden daha önde olduğunu belirten Kacır, “Bu durum, kuralsız bir alanda daha fazla kazanç elde etme motivasyonunu artırıyor. Bu da olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. Küresel düzeyde ortak bir tedbir geliştirilmezse, yapay zekanın olumlu neticelerinin yanı sıra olumsuz etkileriyle de karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Türkiye olarak, yapay zekanın geliştirme süreçlerinin etik ve ahlaki bir zeminde ilerlemesi için küresel bir yaklaşım oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

Faiz gelirlerini azaltacak karar Resmi Gazete’de: Rekor vergi alınacak!

Mevduat ve yatırım fonlarıyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, kısa vadeli TL mevduat ve yatırım fonları için stopaj oranı yüzde 15’ten yüzde 17,5’e yükseltildi. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj yüzde 17,5’e, 1 …