Bakan Fidan: Suriye’de silahlı gruplar tek bir ordu çatısı altında toplanmalı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Bölge Ülkeleriyle İstikrarı Önceleyen Bir Politika İzliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, güncel bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna değerlendirmede bulundu.

Fidan, yabancı güçlerin bölgeye aşırı şekilde müdahale etmesinin, kendi ülke çıkarlarını değil başka ülkelerin çıkarlarını savunmanın sonuçlarını Suriye’de gördüğümüzü belirtti. Yeni dönemde Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi bölge ülkeleriyle istikrarı önceleyen bir politika üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Fidan, savaş, bölünme ve istikrarsızlık yerine bölgede değişim ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

“Suriye’de Terörizme Yer Verilmemeli”

Fidan, Suriye’deki yeni yönetimden beklentilerini paylaşarak, terör örgütlerine asla yer verilmemesi, azınlıklara saygı gösterilmesi, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yeni yönetime özel taleplerle gitmediğini belirten Fidan, bölge ülkelerinin istikrarına destek olacak bir yönetim ve davranışlar beklediklerini dile getirdi.

“Suriye’de Silahlı Gruplar Bir Ordu Çatısı Altında Toplanmalı”

Fidan, Suriye’deki silahlı grupların tek bir ordu çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda yapıcı etkisini kullandığını belirtti. Kuzeyde bulunan ve Türkiye’ye yakın olan grupları milli orduya katılmaları konusunda teşvik ettiklerini aktaran Fidan, aynı şekilde güneydeki grupların da benzer şekilde hareket etmelerini umut ettiklerini söyledi.

Fidan, İsrail’in Suriye’ye yönelik politikalarını eleştirerek, bölge ülkelerinin bu duruşa karşı çıktığını ve çıkmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’in Suriye’ye askeri ve siyasi olarak zarar verici tavırlar sergilemesini provokasyon olarak nitelendirdi.

Related Posts

Muharrem İnce’den ‘LGS’ çarpıcı iddiası: Pis kokular geliyor

CHP’li Muharrem İnce, LGS sonuçlarına dair dikkat çeken bir iddiada bulundu… İnce, sınavda 719 öğrencinin birinci olduğunu belirterek“MEB’in derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu birinciler hangi illerden ve hangi okullardan?” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.