Babacan: Fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu

Ali Babacan: Türkiye’nin Yönetimi Krizlerle Dolu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin genç nüfusuna sahip olmasına rağmen kötü yönetimle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkemiz böyle yönetilmeye devam ederse daha çok kriz görürüz. Fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu. Hukuk yoksa adalet yoksa güven yok” dedi.

Bursa’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Osmangazi ilçesinde bir otelde basın toplantısı düzenledi. Bursa İl Başkanı Tayfun Öztürk’ün yanı sıra parti üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Babacan, Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Bursa’nın plansız büyüme ve çarpık kentleşme sorunlarıyla boğuştuğunu vurguladı.

Genel Başkan Babacan, “Bu kadim şehrimizde olmak büyük mutluluk. Ancak Bursa’ya her gelişimde üzülüyorum. Sanayi ve yapılaşmanın etkisiyle Bursa’nın yeşil tonu griye çaldı. TOKİ’nin uygun olmayan şekilde yaptığı binalar, Bursa’ya ihanettir. Bugün betonlaşmayla karşı karşıya olan Bursa Ovası, imar rantı ve haksız kazançlarla mahvoluyor” şeklinde konuştu.

‘Hukuk ve Adalet Krizi Var’

Babacan, Türkiye’de büyük bir hukuk ve adalet krizi olduğunu belirterek, “İstanbul Belediyesi’nde yaşanan olayların üzerinden 2 ay geçti. Anayasa kararlarına uyulmuyor, bu büyük felakettir. Türkiye’de hukuk devleti ilkesi tamamen yok edilmiş durumda. Hükümetin anayasayı ihlali kabul edilemez. Avrupa’nın genç nüfusuna sahip ülkemiz bu şekilde yönetilmeye devam ederse daha fazla kriz yaşar. Fakir daha da fakirleşirken, zenginler daha da zenginleşti. Hukuk olmadan, adalet olmadan güven de olmaz” diye konuştu.

‘Gelişmeleri İyi Takip Ediyoruz’

Babacan, terörle mücadele konusunun ayrı bir konu olduğunu belirterek, “Terörün kök sebepleriyle başa çıkmamız gerekiyor. Bu konuda terör uluslararası bir sorundur. Türkiye’deki terör meselesi sadece Türkiye’nin sorunu değil; İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerle de ilgili bir konudur. Geniş bir perspektiften yaklaşıp yapıcı çözümler bulmamız gerekiyor. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz” dedi.

‘Ekonomik Kriz Kaçınılmaz Bir Durum’

Babacan, ekonomik duruma da değinerek, “Emekli geçinemiyorsa, asgari ücretli temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa, gençler iş bulamıyorsa, pazardan insanlar boş dönüyorsa bu bir krizdir. Enflasyon patladı, faizler tarihi zirvede. Vatandaşın ve sanayicinin borcu her geçen gün artıyor. Hazine, dünyanın en yüksek faiziyle borçlanıyor. Ödenen faiz, anaparayı geçmiş durumda” şeklinde konuştu. (DHA)

Related Posts

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tutuklandı

Antalya’da Manavgat Belediyesi’ne yönelik düzenlenen rüşvet, haksız kazanç edinme, irtikap ve zimmet operasyonunda gözaltına alınan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, tutuklandı.

Dincilerden sonra ülkü ocakları da eğitime el attı

Milli eğitim sisteminde akıl almaz olaylar yaşanmaya devam ediyor. HÜDA-PAR ile ilişkileri olan Peygamber Sevdalıları Vakfı yaz okulu düzenlerken, MHP’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları da kurs açmaya devam ediyor.

Tuncer Bakırhan: ‘Türkiye’nin birinci partisi CHP’dir’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkiye’nin birinci partisi bugün Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

14 yıl sonra ilk diplomatik ilişki; Britanya Dışişleri Bakanı Lammy, Suriye’ye resmî ziyarette bulundu

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Lider diplomasisine ihtiyaç duyulabilir

Rusya ile Azerbaycan arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ihtimali de gündemde.