Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Tartışılıyor

Almanya’da havai fişek satışının tamamen yasaklanmasıyla ilgili bir önerge ortaya atıldı ve kabul edildi. Önerge, eyaletlere daha fazla yetki verilmesini ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınmasını da içeriyor.

Önerge sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, şehir ortamının havai fişek patlamalarıyla nasıl tehlikeli hale geldiğini vurguladı. Astım hastaları için tehlikeli olan havai fişekler sokakları çöplere boğarken, hayvanlar da panik içinde kaçışıyor.

“Genel Bir Yasak En İyi Çözüm Olabilir”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann da havai fişek yasağı konusunda önceden verdiği desteği tekrarladı. Ülkede genel bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal çerçevenin oluşturulmasını savunarak, Ocak ayında başlatılan dilekçelere 1,5 milyon imza toplandı ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi havai fişek gösterilerinin büyük zararlara yol açtığını ve her yıl birçok insanın yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olduğunu” belirtti.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı madde kullanımı bir apartmanı zarara uğratmıştı.

Related Posts

DEM Partili belediye başkanı, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

DEM Parti, Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’yı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

TGC, TYB, TGS, TYS ve PEN Yazarlar Birliği’nden ortak açıklama: ‘Gazeteci düşmanlığı körükleyici yayından kaçınır’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Yazarlar Derneği, mizah dergisi LeMan’ın hedef gösterilmesi ve ardından yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı …

ABD Başkanı Trump: New York’u mahvetmesine izin vermeyeceğim

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, New York’ta ön seçimleri birinci sırada tamamlayan Mamdani’ye yüklenmeye devam etti. Trump, New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Müslüman aday Zohran Mamdani’den şehri “kurtaracağını” ve tekrar “harika” yapacağını belirtti.

ABD ne yapmak istiyor? İran sınırında uçak gemisi görüldü

ABD’nin USS Carl Vinson uçak gemisinin İran yakınlarında konuşlandığını ortaya çıktı.

Trump yanıltıcı montaj suçlamasıyla mahkemeye vermişti: Paramount Global, ABD Başkanı’na 16 milyon dolar ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, CBS News’ün çatı kuruluşu Paramount Global’e röportajının yanıltıcı şekilde montajlandığı iddiasıyla dava açtı. Paramount Global, mahkeme sonuçlanmadan Trump’a tazminat ödemeyi kabul etti.

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.