CHP’li belediye, Elazığ’daki okulu tamamlıyor

Elazığ’a Yeni Bir Okul Geliyor: Atatürk Lisesi Projesi Yeniden Canlandırıldı

Elazığ’da 24 Ocak 2020’deki depremin ardından kentin eğitim altyapısını geliştirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 32 derslikli Atatürk Lisesi projesi, sözleşme krizi sonrası yeni bir ihaleyle hayata geçiriliyor. İlk yüklenici firmanın çalışmaları durdurmasının ardından sözleşme iptal edildi ve yeni bir ihale yapılarak projeye devam ediliyor.

İlk Firma İptal Edildi, Yeni Firma ile Yola Devam

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilk ihaleyi kazanan Zanew İnşaat, Arin Yapı ve Adi Ortaklığı, hak edişlerin ödenmediği gerekçesiyle çalışmaları durdurdu. Bunun üzerine belediye sözleşmeyi sonlandırıp süreci yeniden başlattı. 20 Şubat’ta gerçekleşen ikmal yapım ihalesine 6 firma katıldı. En uygun teklif, 129 milyon 800 bin TL ile DMR Grup Yapı ve Süleyman Demir ortaklığından geldi ancak teminat yetersizliği nedeniyle geçersiz kabul edildi. İhale, 141 milyon TL teklif sunan Bulut Park İnşaat – Özallar İnşaat ortaklığına verildi. Yer tesliminin tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı duyuruldu.

“Bu Okul Umudun ve Dayanışmanın Sembolüdür”

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, projenin önemi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Elazığ’daki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi üstlendik. İlk yükleniciyle yaşanan aksaklıklar projenin gecikmesine sebep olabilir ama biz kararlıyız. Bu okul, sadece bir binadan ibaret değil, Elazığ’ın çocuklarına umut veren bir projedir. Söz verdiğimiz gibi bu projeyi tamamlayacağız. Yeni ihaleyle birlikte yer teslimi yapıldı ve yakında inşaat başlayacak. Atatürk Lisesi sadece bir okul değil, İzmir ile Elazığ arasında kurulan bir dayanışma köprüsüdür. Bu okul her yükseleceğinde, vicdanın, kamuculuğun ve halkçı belediyeciliğin anlamı bir kez daha gözler önüne serilecektir. Bu okul sadece bir bina olmanın ötesinde, vicdanın, dayanışmanın ve cumhuriyet değerlerinin bir sembolüdür. CHP’li yerel yöneticiler olarak hiçbir çocuğun eğitimsiz kalmasına izin vermeyeceğiz. İzmir, Elazığ’a sadece bir okul yapmıyor; aynı zamanda birlikte yaşamanın en güzel örneğini sergiliyor. Bu gönül köprüsü, ülkemizin birliği ve dayanışmasına güzel bir örnek teşkil ediyor.”

Related Posts

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

İmamoğlu’ndan Ramazan Gülten mesajı

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Gülten, doğum yapmak üzere olan hamile eşinin doğum anında yanında olma talebi reddedildi. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeye isyan etti

Chicago’da silahlı saldırı: En az 4 kişi öldü… Yaralıların durumu ağır

ABD’nin Chicago kentinde bir gece kulübünün dışında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Chicago polisi, yoğun nüfuslu River North semtinde düzenlenen saldırıda yaralanan bazı kişilerin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.