ABD memnun, İsrail ise bekliyor

PKK’nın Fesih Kararı ABD’yi Sevindirdi

PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakması, Suriye’deki KCK ayağı SDG’nin en büyük destekçisi ABD’yi sevindirdi. ABD’nin Ankara’daki Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İSRAİL İZLİYOR

“Terörist grupların silah bırakması, medeniyet için her zaman bir zaferdir. PKK’nın fesih kararı, büyük bir dönüm noktasıdır. ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Bakan Hakan Fidan ile yaptığı görüşmede desteğimizi yineledi.”

PKK ve yanlılarının bir diğer destekçisi olan İsrail ise, henüz resmi bir açıklama yapmamıştır. Ancak bu gelişme, İsrail medyasında geniş şekilde yer bulmuştur. Haaretz gazetesi, Suriye’deki güç dengelerinin değişebileceğine işaret etti. Gazete, bu durumun İsrail’in bölgedeki varlığına meydan okuyabileceğini belirtti. Ayrıca, gelişmenin ABD’yi Suriye’den asker çekmeye teşvik edebileceğini vurguladı.

Related Posts

Antalya’dan bir otomobil seyir halindeyken yandı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde seyir halindeki otomobil, motor kısmından çıkan yangınla alev topuna döndü. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi.

Muharrem İnce’den ‘LGS’ çarpıcı iddiası: Pis kokular geliyor

CHP’li Muharrem İnce, LGS sonuçlarına dair dikkat çeken bir iddiada bulundu… İnce, sınavda 719 öğrencinin birinci olduğunu belirterek“MEB’in derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu birinciler hangi illerden ve hangi okullardan?” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüştü.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

İYİ Partili Çömez’den ekran karartma cezası verilen Sözcü TV’nin logosunun önünde açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekenin nedeninin eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Medipol hastaneleri ve ona tahsis edilmiş arsaları televizyon programında sorması olduğunu söyledi. Çömez, “Kaldırın dokunulmazlığımı sizinle mahkemede hesaplaşalım” dedi.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.