Başkan Uysal, “Arazileri hazineye devredin”

Antalya Muratpaşa’da Vakıf Arazi Sorunu Başkan Uysal Tarafından Ele Alındı

Muratpaşa ilçesinde bulunan Kızılarık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, evlerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tahliye tebligatı gönderildiğini öğrendi. Bu konuda çözüm arayışında olan mahalle sakinleri, Başkan Uysal’la bir araya gelerek Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde buluştular. Uysal, vakıf arazileriyle ilgili daha önce yapılan girişimlerin engellendiğini belirterek, sorunun şimdiye kadar hiç bu kadar ciddi bir noktaya gelmediğini vurguladı.

Başkan Uysal, sorunun çözümü için şu öneriyi getirdi: “Sorunun basit bir çözümü var. Vakıflara ait olan bu arazilerin hazineye devredilmesi ve hazine tarafından mahalle sakinlerine satılması gerekiyor. Belediye olarak elimizdeki 129 parseli sizlere kazandırdık ancak diğer alanlarda yetkimiz yok. Bu konu, genel siyasetin çözmesi gereken bir konudur. Bizim amacımız, sizin haklarınızı korumak ve mağdur olmamanız için gerekli adımları atmak.”

Başkan Uysal, toplantının ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı ve yeni oluşturulan Kızılarık Barınma Hakkı Bürosu’nu ziyaret etti.

Related Posts

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

İmamoğlu’ndan Ramazan Gülten mesajı

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Gülten, doğum yapmak üzere olan hamile eşinin doğum anında yanında olma talebi reddedildi. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeye isyan etti

Chicago’da silahlı saldırı: En az 4 kişi öldü… Yaralıların durumu ağır

ABD’nin Chicago kentinde bir gece kulübünün dışında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Chicago polisi, yoğun nüfuslu River North semtinde düzenlenen saldırıda yaralanan bazı kişilerin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.