Antalya Valisi Şahin: Yerleşmeyi çok isterim ama sahillerimiz çok fiyatlı

Antalya Valisi Hulusi Şahin AGC Basın Sohbetleri Programında Konuştu

ANTALYA – Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen ‘Basın Sohbetleri’ programı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i konuk etti. AGC Başkanı İdris Taş, programın her ay düzenli olarak farklı konuklarla gerçekleştirileceğini ve kentle ilgili soruların yanıt bulacağını belirtti.

Vali Hulusi Şahin, programda yöneltilen sorular arasında, “Görev süreniz sona erdiğinde Antalya’da yaşamayı düşünüyor musunuz?” sorusuna esprili bir şekilde cevap vererek, “Evet çok istiyorum ama çok fiyatlı burada yaşamak. Sahillerimiz çok fiyatlı” dedi.

Vali Şahin’in programdaki konuşmasından bazı satır başları şöyle:

ANTALYA’NIN EN BÜYÜK SORUNU TRAFİK: Antalya’da kişi başına düşen en fazla motorlu araç bulunmaktadır. Bu durum Antalya’nın dinamizmini göstermektedir. Ancak, kentteki kamu hizmetlerinin bu dinamizme uyum sağlaması gerekmektedir. Aksi takdirde Antalya’nın en büyük sorunu olan trafik sorununu çözemezsiniz. Yeni yollar, toplu taşıma imkanları, kavşaklar ve demiryolları gibi ulaşım unsurları, bir master plan çerçevesinde planlanmalıdır.

YABANCI GÖÇÜ VE EMLAK PİYASASI DENGEYE GELDİ: Antalya, göç veren bir kent olmamakla birlikte göç alım hızında bir düşüş yaşanmaktadır. Emlak piyasasında da bir durgunluk gözlemlenmektedir. Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde hızlı bir artış yaşanmıştı. Ancak, şu anda bu hızlı büyümenin dengeye geldiği görülmektedir.

DEVLET KAYITLARINA GÖRE 6 BİN SURİYELİ VAR: Resmi kayıtlara göre Antalya’da bulunan Suriyeli sayısı yaklaşık 6 bin civarındadır. Ancak, burada bulunan birçok Suriyelinin ikametleri farklı şehirlerde yer almaktadır. Antalya’da Suriyelilere ikamet izni yıllar önce kapatılmış olup, yeni düzenlemelerle çalışma koşullarında kolaylıklar sağlanmıştır.

ANTALYA’DA 3 İLÇE İÇİN KRİTİK DEPREM UYARISI: Konyaaltı, Kumluca ve Finike gibi Antalya ilçeleri alüvyonlar üzerine kurulu olup, bu nedenle de deprem riski taşımaktadır. Bölgede bulunan 2 fay hattının etkisiyle tarih boyunca büyük depremler yaşanmıştır. Bu nedenle, tüm yapıların güçlendirilmesi ve afetlere karşı hazırlıklı olunması son derece önemlidir.

FALEZLERDEKİ İŞGALLE MÜCADELE KOLAY DEĞİL: Falezlerdeki kaçak yapılarla mücadelede hassasiyet gösterdiklerini belirten Vali Şahin, bölgede gerçekleştirilen yıkımların hukuki süreçlerle devam ettiğini ifade etti.

EXPO’YA 3 FİKİR: ‘TEMATİK PARK, SAĞLIK KAMPÜSÜ, BİLİŞİM VADİSİ’ : EXPO alanıyla ilgili önerilerini paylaşan Vali Şahin, tematik park, sağlık kampüsü veya bilişim vadisi gibi fikirlerin değerlendirildiğini belirtti. Ancak, bu projelerin yatırımcı beklediğini ve doğru zamanda doğru yatırımcının bulunacağını vurguladı.

LİMANDAN HAVALİMANINA YAKIT TRANSFERİ: Antalya Havalimanı’nın yıllık hedefinin 100 milyon turist olduğunu belirten Vali Şahin, turizmde yaşanan zorluklara rağmen hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Havalimanında yapılan genişleme çalışmaları kapsamında yakıt transferi için yeni hatların devreye alındığını kaydetti.

Related Posts

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Ahmet Davutoğlu’ndan CHP’li belediyelere düzenlenen yeni dalga operasyonlarına tepki: Gelecek nesilleriniz için korkun!

Paris’teki Seine Nehri 100 yıl sonra yüzmeye açıldı

Seine Nehri, 1923’te başlayan yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına sunuldu. 2024 Olimpiyatları öncesi yapılan 1,4 milyar euroluk temizlik yatırımı sayesinde, nehir artık hem sporculara hem de halka açık üç farklı noktada yüzme imkânı sağlıyor

Dünya devini rakipleri iflasa sürükledi. 425 milyon dolar değeri vardı

San Francisco merkezli reklam teknolojisi şirketi Marin Software, 20 yıllık serüvenine iflasla son verdi. 2013’te 425 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan şirket, dijital reklam pazarında Google ve Meta’nın gölgesinde kalarak finansal zorluklarla …

Son dakika… CHP kurultayı davasında yeniden ‘görevsizlik’ kararı

Son dakika haberi… CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada asliye ceza mahkemesi tekrar “görevsizlik” kararı verdi.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

İmamoğlu’ndan Ramazan Gülten mesajı

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Gülten, doğum yapmak üzere olan hamile eşinin doğum anında yanında olma talebi reddedildi. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeye isyan etti