İngiliz Bakan Phillips: Elon Musk kendi işine baksın, Mars’a gitme çalışmalarına devam etsin

İngiltere İçişleri Bakanlığından Elon Musk’a Cevap: “Kendi İşine Baksın, Mars’a Gitme Çalışmalarına Odaklansın”

İngiltere İçişleri Bakanlığı Koruma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jess Phillips, ABD’li milyarder Elon Musk’ın kendisine yönelik “tecavüz soykırımı savunucusu” suçlamalarını “saçmalık” olarak nitelendirerek, Musk’ın kendi projelerine odaklanması gerektiğini söyledi.

Bakan Phillips, Sky News programında, çocuk istismarı vakalarıyla ilgili soruşturmayı ele alış şeklini eleştiren ABD’li milyarder Musk’a yanıt verdi.

Çocuk istismarını siyasi bir araç olarak kullanmanın zararlı olduğunu vurgulayan Phillips, “Çocuk istismarını siyasi bir futbol topuna çevirme yerine, gerçekten bir şeyler yapmalıyız” dedi.

Elon Musk’ın İngiltere siyasetine karışması eleştirilerine cevap veren Bakan Phillips, “Elon Musk’ın kendi işine bakması, Mars’a gitme çalışmalarına devam etmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Kendi sözlerinin Musk’ı değil, mağdurları yönlendireceğini belirten Phillips, hükümetin çocuk istismarıyla ilgili yerel soruşturmaları etkili bir şekilde yürütme planlarını açıkladı. Özellikle Telford gibi bölgelerde başarılı çalışmaların ülke genelinde benimsenmesini hedeflediklerini belirtti.

Bakan ayrıca, çocuklarla çalışan profesyonellerin istismar şikayetlerini bildirmesini zorunlu hale getiren yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini duyurdu. Bu önlem, Suç ve Polislik Yasası kapsamında ilkbaharda uygulanacak.

Phillips, Elon Musk’ın kendisine yönelik suçlamalarının saçma olduğunu belirterek, Musk’ın dezenformasyonunun tehlikeli olduğunu ancak mağdur çocukların yaşadığıyla kıyaslandığında önemsiz olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Musk’ın Phillips’e yönelik açıklamalarını sert bir şekilde eleştirmiş ve yalan ve yanlış bilgilerin yayılmasının sınırı aştığını belirtmişti.

Başbakan Starmer, Musk ve destekleyen politikacıları, çocuk istismarını siyaset malzemesi yapmakla suçlamıştı.

Musk’ın Phillips için kullandığı “tecavüz soykırımı savunucusu” ifadeleri, Bakan Phillips’in Oldham’daki çocuk istismarı vakalarıyla ilgili ulusal soruşturma talebini reddetmesinden sonra gelmişti. Phillips, soruşturmanın yerel düzeyde yapılmasının daha uygun olduğunu belirtmişti.

Oldham, 2013’te ulusal çapta yankı uyandıran çocuk istismarı skandalının merkezlerinden biri olmuştu.

Musk, Phillips Hakkında Sert İfadeler Kullandı

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Related Posts

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Antalya’da feci kaza! 26 yaralı

Antalya’da 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 26 kişi hafif yaralandı.

Bosch marka tost makineleri toplatılıyor: Hemen fişini çekin

Sainsbury’s, yangın tehlikesi taşıyan üç elektrikli ev aleti için acil geri çağırma başlattı. Bosch tost makinesi başta olmak üzere riskli cihazlara sahip olanlar hemen fişi çekin…

Almanya’da 2 Türk’e kritik görev verildi

Almanya Federal Meclisi’nde yeni yasama döneminde, Dokunulmazlık ve İçtüzük Komisyonu’nun başkanlığına Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Macit Karaahmetoğlu, başkan vekilliğine ise Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden milletvekili Tijen Ataoğlu getirildi.

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez

Uluslararası Af Örgütü: Yüksek Mahkeme’nin F-35 kararı, İsrail’in yaptığı soykırım gerçeğini değiştirmez