Dünya genelinde bu yaz transfer döneminde toplam harcama 10,23 milyar Euroya ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.
2023 yazındaki 8,85 milyar Euroluk eski dünya rekoru büyük farkla geride bırakıldı. Avrupa’nın ilk beş liginin ardından en yüksek harcamayı 474 milyon euro ile Suudi Arabistan Pro Ligi yaptı. Portekiz Ligi 337 milyon euro, Türkiye Süper Ligi ise 327 milyon euro harcayarak ilk üç arasında yer aldı.
TÜRK TEMSİLCİLERİ AVRUPA’DA DÖKÜLDÜ
Türk futbol kulüpleri, en yüksek transfer harcamalarını yaptığı sezonda Avrupa arenasında hayal kırıklığı yaşamaya devam ettik. Son 10 karşılaşmada galibiyet alamayan temsilciler, sahadan beraberlik ve mağlubiyetlerle ayrıldı.
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi Play Off’u karşılaşmalarında Benfica ile oynadığı ilk maçta 0-0 berabere kalırken, ikinci karşılaşmada 1-0 mağlup oldu. Beşiktaş, Lausanne karşısında önce 1-1 berabere kaldı, ardından 0-1 yenildi.
Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi Play Off karşılaşmasında Panathinaikos karşısında ilk maçta 2-1 yenilirken, rövanşta 0-0’lık skorla sahadan ayrıldı. Başakşehir ise Craiova ile oynadığı iki karşılaşmada 1-2 ve 1-3’lük skorlarla mağlubiyet yaşadı.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nin lig aşamasının ilk maçında Eintracht Frankfurt karşısında sahadan 5-1’lik ağır bir yenilgiyle ayrılırken, Fenerbahçe Dinamo Zagreb’e 3-1 mağlup oldu.