Ankapark için Gökçek’in servet ödediği dinozorlar, bugün üçte birine fiyatına satılıyor

Ankapark’ta Yapılan Dinozor Alımlarında Büyük Fiyat Farkı Ortaya Çıktı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan ve açıldıktan kısa bir süre sonra kapanan Ankapark’ta kullanılan dinozorların satın alındığı firma, 2013 yılında ödenen büyük bir miktarın üçte biri fiyatına dinozorları geri almış durumda.

Ankapark projesi, 2013 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından “Türkiye’nin en büyük tema parkı” olacağı iddiasıyla başlatıldı ve 2019 yılında ziyarete açıldı. Ancak park, ziyaretçi sayısındaki düşüş nedeniyle 2020 yılında kapanmak zorunda kaldı. Temmuz 2022’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ta, yapılan dinozor alımlarında büyük bir para farkı olduğu ortaya çıktı.

2013 yılında Çinli bir firmadan alınan 246 adet plastik dinozor için 98.4 milyon TL ödenirken, bugün aynı dinozorlar üçte biri fiyatına 31.8 milyon TL’ye geri alındı. Bu durum, dinozorların ederinden üç kat fazla para ödenerek alındığını gösteriyor.

Ankapark’a girerek yapılan incelemede, kamu kaynakları ile alınan dinozorların çürüme noktasına geldiği tespit edildi. Bu durum, yapılan dinozor alımlarının büyük bir israfı temsil ettiği görüşlerini ortaya çıkardı. Detaylı bilgi ve güncel haberler için bizi takip etmeye devam edin.

(ANKA)

Related Posts

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

İmamoğlu’ndan Ramazan Gülten mesajı

İBB Soruşturması kapsamında tutuklanan Ramazan Gülten, doğum yapmak üzere olan hamile eşinin doğum anında yanında olma talebi reddedildi. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeye isyan etti

Chicago’da silahlı saldırı: En az 4 kişi öldü… Yaralıların durumu ağır

ABD’nin Chicago kentinde bir gece kulübünün dışında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Chicago polisi, yoğun nüfuslu River North semtinde düzenlenen saldırıda yaralanan bazı kişilerin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Orta Doğu’da mülteciler STK’larla ayakta duruyor

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki mülteci krizleri, dünya genelinde en önemli insani sorunların başında geliyor. 2025 yılı başı itibarıyla bölgede yaklaşık 17 milyon kişinin yerinden edilmiş veya vatansız durumda olduğu tahmin ediliyor. Bu durum …

Halde kilosu 1 TL’ye kadar düştü, markette 14 TL’den satılıyor

Adana’da hasadı devam eden karpuzun kilosu halde 1 TL’ye kadar düştü. Düşüşe rağmen bazı marketlerde karpuz fiyatının 14 TL olduğu görüldü. Fiyat farkına üretici de komisyoncu da tepkili.

DEM Partili belediye başkanı, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

DEM Parti, Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’yı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.